Відтворено картину подій масового вбивства підлітків у Керчі

На місці вибуху та масового вбивства підлітків, які сталися у окупованій Керчі, слідчі починають відновлювати картину трагедії. Також зараз правоохоронці оглядають місце інциденту та опитують очевидців.

17 жовтня у політехнічному коледжі в окупованого міста Керч стався вибух. Спершу припускалося, що вибухнув газовий балон, проте згодом стало відомо, що вибухнула бомба. Ймовірно, її підірвав невідомий молодий чоловік, який перед тим влаштував стрілянину у коледжі. Внаслідок інциденту загинули 19 людей, ще понад 50 осіб зазнали поранень, передають Патріоти України.

Про перші результати слідчих дій з посиланням на правоохоронні органи повідомляють російські видання.

Так, попередньо було встановлено, що близько 12:20, з початком великої перерви, 18-річний учень четвертого, випускного курсу Владислав Росляков зайшов до їдальні, залишив там сумку, а потім вийшов. У сумці перебував саморобний вибуховий пристрій. Відійшовши від дверей на деяку відстань, він витягнув зі згортка (можливо, тубуса для креслень) рушницю, привів у дію бомбу, а потім відкрив вогонь по тих людях, що перебували у приміщенні.

Як зауважив співрозмовник видання, скориставшись панікою, він піднявся на другий поверх, де, серед інших, прицільно застрелив завуча та одного з педагогів, розшукавши їх у робочих кабінетах.

Очевидці, зі свого боку, зазначають, що під час стрілянини для посилення паніки хлопець використовував кілька петард або саморобних піротехнічних пристроїв. Зауважимо, що цю інформацію повинні підтвердити ще експерти.

Додамо, що провівши близько 20 пострілів, зловмисник наклав на себе руки у приміщенні бібліотеки. Біля тіла було виявлено рушницю, документи на нього, а також кілька патронташів (спорядження для носіння патронів з окремими комірками для кожного з них – 24 канал).

За попередніми даними, Росляков навчався на "добре" та "відмінно", проте особливих товариських стосунків ні з ким не підтримував. Мотиви його дій поки є невідомими. Більшість його однокурсників не можуть повірити у ці трагічні події: кажуть, що такого не очікували.

До слова, наразі у будинку, де був прописаним Росляков, триває обшук: слідчі вилучають комп’ютери та інструменти. Telegram-канал Mash, зі свого боку, повідомляє, що автобус з поліцейськими у бронежилетах приїхав ще й на зйомну квартиру, де він проживав із мамою.

"Наразі даних про те, що ця подія – заздалегідь спланований теракт, за яким стоять якісь терористичні або екстремістські організації, у слідства немає", – каже співрозмовник видання.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...