"Війна? Агресор? Ні, не чули": Більше 60% українців нормально ставляться до заробітків в Росії, - опитування (інфографіка)

Більшість українців нормально ставляться до того, що наші громадяни їдуть на заробітки в Росію.

Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології, який проводився на замовлення ZN.UA, передають Патріоти України.

На питання про ставлення до трудової міграції в Росію, 41,9% українців відповіли, що робота в країні-агресора - прийнятна річ, якщо вдома заробітку немає. Ще 21,2% обрали «філософський» варіант відповіді: «яка різниця, де заробляти?». Таким чином, виправдовують гастарбайтерство в Росії, сумарно - 63,1%.

Примітною є регіональна «розкадровка» отриманих даних. Якщо високий відсоток носіїв «трудової політкоректності» на Півдні (76,1%) і Сході (74,5%) слід визнати цілком прогнозованим, то цифри, отримані в Центрі і на Заході, вимагають серйозного осмислення. Виправдовують заробітчанство в Росії 60% респондентів, які проживають у центральних регіонах країни і 49,4% опитаних в західних областях України. З тих, хто визначився зі ставленням до гастарбайтерство українців в Росії (а 14,8% не змогли відповісти на дане питання), допускають можливість працювати в РФ: 74% опитаних у Центрі, 58,6% опитаних на Заході.

При цьому, на питання, в яку б країну ви поїхали на заробітки за умови однакової зарплати, тільки 4,9% опитаних назвали Росії. Більшість - 13,6% віддали перевагу б Німеччині.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...