Війна на Донбасі: Експерт розповів, чи чекати потужної атаки з боку РФ (відео)

У рік президентських і парламентських виборів в Україні Кремль утримається від терактів і військових загострень на Донбасі, щоб не розпалювати антиросійські настрої українських виборців ще більше.

Таку думку висловив в ефірі ObozTV заступник директора Українського інституту досліджень екстремізму Богдан Петренко, коментуючи старт президентської виборчої кампанії, передають Патріоти України.

На думку експерта, в новому році РФ навряд чи зважиться на теракти в Україні. "Суспільство мобілізується після терористичного акту, особливо якщо теракт кривавий. Чи потрібні такі теракти Росії на території України? Ясно, що не потрібні, тому що навіть якщо Росія не докладе до цього руку, у нас відразу буде розуміння, що це зробила РФ. Такі теракти швидше за все не будуть здійснюватися протягом 2019 року, тому що весь 2019 рік будуть вибори", – вважає він.

Також Петренко не очікує великих загострень на лінії розмежування на Донбасі. "Ми повинні розуміти – будь-яке застосування зброї на лінії зіткнення, перехід лінії зіткнення або активація бойових дій у цей період призведе до посилення патріотичних почуттів українців і, відповідно, до голосування за тих, проти кого виступають росіяни... Кремль це прекрасно розуміє. Тому я вважаю, що цього не буде відбуватися в даний період", – пояснив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...