Війна на Донбасі: Успіх під Кам'янкою "гібриди" оплатили чортовою дюжиною 200-х та спаленою бронетехнікою (відео)

Бойовики зайняли сіру зону неподалік села Кам'янка, жителі котрого тепер у небезпеці, бо ж опинилися на лінії вогню.

Стріляти окупанти почали одразу ж важким калібром, ідеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

"Ви можете чути, як сепаратисти обстрілюють нашу місцевість, яка являється мирною – наших позицій тут немає! Ви добре чуєте, як вилітають і розриваються снаряди", - продемонстрував ситуацію заступник командира 72 ОМБР Олександр Самарський. Зі слів військових, працювали по Кам'янці танки, 120-й міномет і САУ 122 калібру.

Місцеві жителі власними очима побачили спростування істини про те, що снаряд в одне і те саме місце не падає. Натомість бойовики вже двічі влучили в хату місцевих жителів. Останні кажуть, що продовжують жити та поратися по господарству, попри загрозу. "Ходиш-ходиш, ніколи не знаєш, звідки прилетить! 16 числа - козу вбило, а хлопчика он поранило. Весь час у напруженні", - зізнаються люди.

Вони зізнаються, що вже давно не бачили такого інтенсивного вогню. Офіційні понад пів десятка окремих атак для місцевих злилися в єдину суцільну навалу. Люди ховалися там, куди встигали добігти. В укриттях просиділи весь день і всю ніч.

Ділянка фронту поблизу Кам'янки перетворилася на епіцентр бойової активності не випадково. Військові впевнені, що окупанти влаштували чергову піхотну провокацію та захопили посадку. Натомість зазнали при цьому відчутних втрат: військові кажуть про 13 загиблих бойовиків. "Підбили БМП їхню та танк", - розповіли армійці.

Частина мешканців села терміново виїхали з осель. Ті, хто залишився, до ночі почали готуватися ще зрання – робити в підвалах запаси води та їжі. Люди кажуть, що добре усвідомлюють, що залишаються просто на лінії вогню, але зізнаються, що вимушені й далі випробовувати долю. "Бо нема куда їхати! Вдома господарство набрали: кури, кози, четверо свиней. Їх щоб вивезти – треба вагони снаряджати", - пояснив мешканець села Кам'янка Віктор.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...