"Війна на Сході призвела до єдності українців", - патріарх Філарет (відео)

Про 9 травня, війну на Донбасі, Московський патріархат та Єдину помісну церкву...

Про це у програмі "План Б" розповів голова Української православної церкви Київського патріархату Філарет, передають Патріоти України.

"Для мене це не має великого значення: 8 чи 9 травня. Європа святкує День примирення, колишні республіки Радянського союзу святкують День перемоги. Але є факт, що внаслідок Другої світової війни, яку Бог допустив, люди навернулись до Бога. Бо, якби цієї війни не було, то дуже мало було б в нашій країні віруючих. І безбожжя набрало б велику силу", – розповів Філарет.

"Господь покарав цих людей, які видавали себе за християн і православних християн, а, фактично, в Бога вірили, що він існує, але не жили цією вірою. Тому Бог допустив Другу світову війну. Результат той, що церкви відкривались, люди навертались до Бога, і стали вірити", – запевнив Патріарх.

"Війна на Сході України призвела до того, що люди почали виявляти любов один до одного у вигляді волонтерського руху, який об'єднав українців всередині держави, та українців з-за кордону", – додав Патріарх православної церкви .

"Московський патріархат проповідує те, що наш Київський – це не справжня церква, що тут немає божественної благодаті. І вони переконують всіх у цій "правоті", нібито благодать виходить тільки із Москви, а не із Святого Духа. Хоча Святий Дух діє всюди. Москва стверджує, що тільки та церква, яка їй підпорядкована є канонічною, всі інші – не канонічні, тобто незаконні", – прокоментував Філарет КП.

"Об’єднуватися до єдиної помісної православної церкви будуть ті, хто хоче бути в УПЦ, адже вони не забувають про церковні канони", – зазначив Філарет.

"Для того, щоб мати благодать Святого Духа, треба вірити в Ісуса Христа. А чи можемо ми вірити в Бога? Чи Москва не дозволяє нам вірити в Ісуса Христа?", – сказав Патріарх православної церкви.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...