Війна неминуча? - З'явилися тривожні дані про ситуацію з ядерним озброєнням у світі

Загальна кількість одиниць ядерної зброї у світі скорочується, проте всі без винятку ядерні держави займаються його модернізацією.

Вони не готові в найближчому майбутньому відмовитися від нього, йдеться у доповіді про становище з ядерними озброєннями, опублікованому Стокгольмським міжнародним інститутом дослідження проблем миру (СІПРІ), передають Патріоти України.

За його даними, на початок 2018 року дев'ять ядерних держав - США, Росія, Великобританія, Франція, Китай, Індія, Пакистан, Ізраїль і КНДР - володіли 14 тис. 465 одиницями атомної зброї, що на 470 одиниць менше за відповідний показник на початок 2017 року (14 тис. 935).

Хоча ядерні арсенали інших країн значно менші, всі вони також займаються їх вдосконаленням і розміщенням або заявляють про подібні наміри. Індія і Пакистан розширюють свій потенціал на складах і працюють над новими системами доставки наземного, морського і повітряного базування.

Китай також продовжує модернізацію наявних систем доставки і поступово нарощує свій ядерний арсенал.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...