"Війна з Росією - не виправдання": В Угорщині зробили різку заяву на адресу України

Міністр відзначив, що Угорщина і надалі буде підтримувати територіальну цілісність України, оскільки це "важливіше, ніж усі проблеми", але Будапешт не розглядає це як виправдання для порушень двосторонніх багатосторонніх зобов'язань Києва.

Петер Сійярто

Війна з Російською Федерацією, що триває на окупованому Донбасі, не може і не повинна бути виправданням тому, що Україна "порушує права угорців". Про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто, передають Патріоти України.

"Ми підтримуємо територіальну цілісність і суверенітет України, але ваша війна з Росією не може і не має бути виправданням, чому ви порушуєте права угорців", – заявив міністр.

Він зауважив, що Угорщина і надалі буде підтримувати територіальну цілісність України, оскільки це "важливіше, ніж усі проблеми", але Будапешт не розглядає це як виправдання для порушень двосторонніх багатосторонніх зобов'язань Києва.

"Я сподіваюся, що колись в майбутньому це буде вирішено і тоді ми зможемо повернутись до атмосфери, яку ми мали перед вереснем минулого року (прийняття закону про освіту – ред.)", – зазначив Сійярто.

Окрім того, глава МЗС наголосив, що "його дійсно ображає" те, що є українці, які вважають, що Угорщина схвалює окупацію частини території Донецької і луганської областей.

Він додав, що не розуміє, чому українці висловлюють побоювання, що на заході країни можуть бути сепаратистські настрої на користь Угорщини.

"У вас війна, але залиште угорців у спокої. Мені здається, що це дуже погано, що ви звинувачуєте угорців, або ображаєте угорців через те, що у вас війна з Росією", – підкреслив Сійярто.

Крім того, він підкреслив, що саме Угорщина була найбільшим прихильником безвізового режиму України з ЄС.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...