"Війну на Донбасі можна було закінчити за три тижні", - екс голова Донецької ОДА

"Ми могли б вирішити проблему, якщо б ввели військовий стан в травні. Вирішили б протягом місяця весь конфлікт."

Сергій Тарута

Про це заявив народний депутат, колишній голова Донецької ОДА Сергій Тарута в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляють Патріоти України.

На запитання ведучої: "Якби воэнний стан було введено в 2014 році, які б це мало наслідки?" нардеп відповів:

"Ми могли б вирішити проблему, якщо б ввели військовий стан в травні. Вирішили б протягом місяця весь конфлікт.

Більш того, я готовий був очолити операцію з нейтралізації бойовиків. На жаль тоді законодавчо керівництво країни не мало права давати ці рішення. Йому потрібно було брати персональну відповідальність.

Ризик військової інтервенції Росії був настільки сильний, що керівництво країни постійно побоювалося що спровокує ситуацію. Але якби тоді прийняли мою пропозицію, то ми б в самому зародку цей конфлікт вичерпали і не було тисячі жертв, зберегли кордон нашої території. Тоді не скористалися можливістю - використання спецназу. Він був в аеропорту готовий, мотивований", - розповів нардеп.

"Можливість була до кінця травня-початку червня. Ми упустили головний час - наші військові не вийшли на кордон, не вистачило три тижні. Якби виграли три тижні, виграли б війну", - додав Тарута.

За словами нардепа, зараз керівництво країни не розглядає військовий сценарій звільнення Донбасу від російського окупанта.

"Його ніхто не розглядає. Не розглядає президент, парламент і Рада національно безпеки", - зауважив він.

Якщо до "нормандського формату" приєднається президент США Дональд Трамп, то конфлікт з великою ймовірністю вирішать мирним шляхом "в найкоротші терміни", сказав Тарута.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...