Військова таємниця Полторака: Скандальні санітарні "Богдани" замість недоброчесного виробника Міноборони ремонтує за бюджетний кошт

Структурні підрозділи Міністерства оборони України самостійно закуповують запчастини для ремонту скандальних санітарних автомобілів «Богдан 2251».

Про це, посилаючись на аналіз тендерів в системі ProZorro, повідомив експерт організації «StateWatch» Гліб Каневський, передають Патріоти України.

Так, перший договір на покупку масляних фільтрів для «Богдан 2251» Міноборони уклало всього через три місяці після отримання автомобілів від виробника - в липні 2017 року. Контракт на 125 тисяч гривень було укладено між військовою частиною А3193 та ТОВ ВКФ «Агро-Стар ЛТД». У листопаді 2017 року Міністерством оборони укладено ще один договір з ТОВ «Еменсі-Груп» на 150 тисяч гривень. У лютому 2018 року військово-медичні центри Центрального і Західного регіонів замовили технічне обслуговування автомобілів «Богдан 2251» в зоні АТО. За послугу відомство заплатило майже 80 тисяч гривень.

В кінці лютого оборонне відомство знову оголосило тендер на закупівлю фільтрів для санітарних машин на 200 тисяч гривень.

«Аналоги фільтрів різних виробників будуть розглядатися, в разі якщо вони застосовуються на автомобілях «Богдан-2251(Great Wall сімейства Wingle 5)», - повідомили в управлінні на уточнюючі питання підприємців.

Нагадаємо, скандал пов'язаний з автомобілями «Богдан 2251» розпочався після того, як член Ради волонтерів при Міноборони України Валентина Варава заявила, що 20 з 50 санітарних машин, які експлуатуються на Донбасі не більше 6 місяців і ще не пройшли 10 тис.км, вже побували в ремонті, ще 5 машин бійці ЗСУ відремонтували на місці. У відповідь на це виробник заявив, що поломки пов'язані з використанням військовими неякісного палива і неоригінальних запчастин. У зв'язку з ситуацією Міністерство оборони України вирішило створити три робочі групи, які працюватимуть над вирішенням цієї проблеми.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...