Військові розповіли про систематичні підпали позицій під Авдіївкою (відео)

Противник опанував нову тактику, котрою послуговується в умовах перемиря.

"Військові кажуть, що режим тиші не діє, натомість ворог веде хаотичну стрілянину з автоматів, гранатометів, великокаліберних кулеметів тощо. Можливості бійців ЗСУ при цьому скуті – їм заборонено відповідати на будь-які провокації", - передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Також військові фіксують рух техніки на протилежній частині фронту, бачать танки, однак важким калібром противник зараз не користується – щонайменше біля Авдіївки.

Натомість ворог опанував іншу тактику та підпалює позиції армійців спеціальними снарядами. Лише за останній тиждень було зафіксовано кілька спроб знищити рубежі армії в такий спосіб. "Освітлювальними вночі підпалюють суху траву. Завдяки вітру – дує в наш бік. Намагаються в такий спосіб нас викурювати", - розповів позивний "Одеса". Тож українські вояки, попри оголошене перемир'я, можливості розслабитися не мають.
Як уже повідомлялося, минулої доби у зоні проведення антитерористичної операції жоден український військовослужбовець не загинув, троє зазнали поранень. Про це 26 серпня під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник. У суботу ж, 26 серпня, у зоні АТО на Донбасі протягом другого дня так званого "шкільного" перемир'я бойовики зменшили кількість обстрілів – до восьми. Також вони не застосовували міномети та інше важке озброєння.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...