Військовий експерт озвучив плани Кремля щодо України

На даному етапі Росія не планує захопити Україну; такий план може виникнути в Кремлі через 10 років.

Олексій Арестович

Таку думку "Обозревателю" висловив військовий аналітик Олексій Арестович, передають Патріоти України.

"Путін не намагається захопити Україну на даному етапі, він розуміє, що це нереально. Він створив інструмент - "ДНР" і "ЛНР" - для впливу на Україну. Їм важливо, щоб Україна на даному етапі не вступила в ЄС і в НАТО" , - переконаний він.

"Для цього потрібно посварити Україну, ЄС і НАТО. Що стосується з НАТО треба унеможливити вступ, а військовий конфлікт в Україні подати як цивільний. Крім того, вони мають намір впливати на Україну так, щоб посилювати протиріччя між владою і народом в Україні, між центром і регіонами, націоналістами, патріотами і ватниками і так далі. Крім того, вони мають намір підривати України матеріально", - попередив Арестович.

Він визнав, що сьогодні Кремль "досягає такого впливу мінімальними засобами, він не кидає в Україну ті ресурси, які виснажили б Росію дуже швидко".

Разом з тим аналітик припустив, що "років через десять, за їхніми планами, якщо Москва залишиться сильною, а Захід від нас відвернеться, можна буде перебирати України під себе, і то це буде робитися з економічних позиціях, а не по військовим, хоча в якийсь момент і по військовим".

Він також прокоментував думку російського опозиціонера Леоніда Гозмана про те, що президент Росії повинен публічно визнати факт наявності російських військ на території України. "Навіщо їм визнавати присутність своїх військ? Росія не оперує поняттями честі. Вона оперує поняттями балансу сил, засобів досягнення мети і так далі. Хіба той же Волкер не знає, що вони тут знаходяться? Всі прекрасно знають. Поки в Росії не визнають цього факту , є можливість на них тиснути, зустрічатися. Але якщо Росія окупувала Україну, то куди подітися Мінським угодами? Росія вже не посередник, а учасник конфлікту", - пояснив Арестович.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...