Військовий креатив: Як у Харкові пропагують контрактну службу (фото, відео)

Армійський контракт. Акція під такою назвою вже неодноразово проводилась на центральній площі Харкова.

Намети військкоматів, військових вузів, деяких частин - все це стало вже звичним для харків'ян по минулим акціям, повідомляють Патріоти України з посиланням на Головне.

Однак сьогодні акція пройшла яскраво, барвисто, почасти шумно і найголовніше - не так, як зазвичай. У ній взяли участь практично всі частини Харківського гарнізону, Національної гвардії України, Прикордонної служби, рятувальники, Національна поліція і багато інших.

Родзинкою заходу стала величезна виставка самої сучасної військової техніки, яка сьогодні є на озброєнні Національної гвардії України. Гвардійці стверджують, така техніка - БТРи, бронеавтомобілі і багато іншого - не експонати, а то, що сьогодні рятує життя гвардійців в зоні АТО. Зокрема, про це відвідувачам акції розповіли бійці військових частин 3005, 3017, Окремої загону спеціального призначення та курсанти Національної академії Національної гвардії України.

Силовики, кожен по своєму, пропонували харків'янам не тільки ознайомитися з умовами служби, а й приєднатися до служби за контрактом.

«Одна з цілей акції - показати, куди йдуть гроші платників податків. Люди повинні бачити, що вони сьогодні реально забезпечують Національну гвардію дуже багатьом, за що ми дуже вдячні», - розповідає заступник начальника Східного територіального управління НГУ по роботі з особовим складом, полковник Василь Пилипенко.

І доповнює, що Нацгвардія прагне до того, що б бійці не потребували ні в чому - від побуту і до можливостей повноцінно виконувати службово-бойові завдання.

«Але основна наша мета - знайти мотивованих патріотів, які готові служити, навчатися, вдосконалюватися. Тих, хто готовий влитися в сім'ю гвардійців, а не йде підписувати контракт виключно в гонитві за грошима», - резюмує полковник Василь Пилипенко.

Так само в Національній гвардії України відзначають, що вже не перший раз на подібних акціях більшу активність у виборі військових професій виявляють дівчата.

«Раніше дівчата, в основному, просилися на посаду зв'язківців, медиків, психологів, зараз же йдуть служити снайперами, спецназівцями і готові освоїти інші бойові спеціальності», - розповідає заступник начальника Східного територіального управління НГУ.

Підходячи до наметів частин НГУ, харків'яни в основному цікавилися особливостями служби, соціальними гарантіями, наявністю вакантних посад у військових частинах Східного територіального управління.

«Я вчився в ХУПС на льотчика. За сформованими сімейними обставинами не зміг продовжити військову кар'єру. Я знав про сьогоднішню акцію і прийшов сюди цілеспрямовано, поспілкувався з гвардійцями, служити готовий!»-, розповідає харків'янин Михайло Гришин.

Особливий інтерес у тих, хто прийшов на виставку викликали сучасні зразки стрілецької та артилерійського озброєння гвардійців. Так само на виставці були представлені всі види форми для виконання різних службово-бойових завдань.

Жодного перехожого не залишила байдужим кінологічна група, при цьому службова собака, яка може бути дуже суворою зі злочинцями, була ласкава з дітьми і з задоволенням позувала для всіх бажаючих сфотографуватися з нею.

Деякі ж гості навіть поміняли свої плани у зв'язку з побаченим на площі.

«Ми взагалі стояли чекали автобус на еко-парк Фельдмана, вирішили всією сім'єю відпочити, але нас зацікавив цей захід, особливо нашого сина. Він давно хотів підписати контракт, але ми категорично були проти. Думали поки закінчить вуз, ця ідея покине його голову. Але хто ж знав, що він так сильно цього бажає. Поспілкувавшись з військовослужбовцями, дізналися умови, вирішили дати добро. Ну, а що, зарплата хороша, плюс соціальний пакет, навчання можливість кар'єрного росту, чому б і ні, якщо син цього хоче? »- розповідає харків'янка Юлія.

Перестрілка, рукопашний бій, віртуозне володіння зброєю і це ще не все, чим дивували гостей акції курсанти Національної академії Національної гвардії України. Під найбільшим враженням залишилися діти, які не могли відірвати очей від виступаючих, і навіть намагалися повторювати рухи за гвардійцями.

«Мені дуже подобається вивчати зброю. В майбутньому я хочу стати військовим і виступати так само, як ці хлопці », - з серйозністю заявив Олександр - хлопчина років 10.

Поза сумнівами, найбільший інтерес виставка і акція викликала у харківських хлопчаків. Вони облазили все машини і БТРи, перегладіть всіх службових собак і навіть фотографувалися зі снайпером в маскувальному костюмі «Мара».

«Поінформованість громадян про проходження військової служби в даний час є вкрай необхідним заходом. Вона формує у населення правильне уявлення про гвардійської службі, про відповідальної ролі, покладеної на Національну гвардію, і про людей, чиїм покликанням є захищати Батьківщину. Акція", - розповів курсант Академії НГУ В'ячеслав Козаченко.

Атмосферу військового свята підтримували показові виступи гвардійців Академії і прикордонників. Парадний розрахунок з карабінами і шаблями демонстрував харків'янам вміле володіння зброєю, а курсантське підрозділ спеціального призначення показало справжній бойовий рукопашний бій і роботу штурмових груп спецпризначення.

Незважаючи на те, що акція проводилася рано вранці, на площі зібралося досить багато харків'ян. Організатори обіцяють провести аналогічний захід знову, не виключено, що акція зможе стати навіть постійної - кілька разів на рік.


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...