"Він лякає тим, що людям найбільше зрозуміло. Люди бояться відновлення Радянського союзу," - Пономарьов

Заява сенатора США Джона Маккейна про те, що президент Росії рішуче налаштований відновити імперію, має, швидше, політичний, ніж аналітичний характер.
Джон Маккейн

Його мета - спонукати "колег по Конгресу і Сенату" підтримати санкції і "взагалі якісь виразні дії" щодо РФ. Таку думку висловив російський політик Ілля Пономарьов, передають Патріоти України.

Коментуючи слова сенатора, він визнав: "Маккейн, звісно, великий молодець, справжній солдат, який стежить за усіма подіями, що відбуваються і в Росії, і в Україні, і не просто їх коментує, але і багато робить. Це та людина, яка щиро налаштована на те, щоб путінізм як явище пішов геть. Це та людина, яка, на відміну від переважної більшості американських політиків, реально розуміє небезпеку того, що відбувається - війни Росії і України, розуміє, яке це має стратегічне значення для безпеки у світі".

У той же час Пономарьов назвав останню заяву Маккейна здебільшого заявою політика, "якому потрібні ефектні висловлювання, образи", а не аналітика.

Він припустив, що висловлюванням про відновлення імперії "Маккейн переймається тим, щоб колеги по Конгресу, по Сенату підтримали санкції і взагалі якісь виразні дії щодо Росії". "Він лякає тим, що людям найбільше зрозуміло. Люди бояться відновлення Радянського союзу та іншого. Але мені здається, що до реальності це має дуже опосередковане відношення", - зауважив Пономарьов.

Разом з тим він нагадав про яскравий образ, який сенатор використав, говорячи про Росію - коли той порівняв РФ з "іржавою бензоколонкою". "Цей образ мені здавався набагато ближчим до реальності, тому що Путін дійсно довів країну до досить розваленого стану, незважаючи на весь потік нафтодоларів, який заходив в країну. І вся ця агресія і все інше, з моєї точки зору, є наслідком не імперіалізму Путіна ,не бажанням відновлювати імперію, а, перш за все, бажанням зберегти свою владу всередині Росії, яка тримається якраз на енергетичних фінансових потоках".

Нагадаємо, 20 червня сенатор Джон Маккейн заявив про те, що поведінка Путіна стає все більш агресивною і провокативною, і що Росія хвилює його в довгостроковій перспективі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...