Він мріє почути маму: Маленькому Остапчику потрібна допомога

Трирічному Остапу Паничу загрожує повна глухота - терміново потрібна операція.

Трирічному Остапу Паничу з Херсона потрібна операція зі встановлення слухових імплантів. Лікарі неправильно поставили діагноз і рік лікували від аутизму. Дитина пройшла курси медикаментозної стимуляції мозку, що збуджують нервову діяльність, і прийняла багато непотрібних ліків, - передають Патріоти України.

Недавно у хлопчика виявили двосторонню сенсоневральну приглухуватість 4 ступеня. Виявилося, Остап просто не чув батьків, тому не міг спілкуватися з ними. Ніякого аутизму у дитини не було.

"На сьомому місяці вагітності лікар зробила УЗД і стала щось швидко-швидко друкувати. Я запитала: "Щось не так, погано?" А лікар відповіла: "Ну, може, дитина 10 днів поживе і все ...". У мене перехопило подих, я ледве-ледве дійшла до своєї палати", - розповідає Лариса, мати хлопчика.

Незабаром після кесарого розтину народився Остап вагою 1 кг 250 грамів. До року і восьми місяців розвивався нормально, вчасно навчився повзати і ходити, почав говорити, вимовляв "мама", міг показати, де носик, очі. Але вже в рік і 10 місяців немов зупинився в розвитку. Перестав реагувати на ім'я. У два роки хлопчик вже нічого не говорив, пропало навіть слово "мама".

Невролог навіть звинуватила матір у паніці, що вона перебільшує проблему. Потім психіатр поставив діагноз "аутизм" і відправив на заняття з дефектологом. Це не допомагало і батьки повезли хлопчика до Одеси в центр слуху та мовлення, де йому одягли слухові апарати. Він почув сигнал, і вперше за останній рік відреагував на нього. Виявилося, що Остап практично не чує.

Поставили діагноз 4-5 ступінь приглухуватості - це поріг глухоти. Слухові апарати дитині не допоможуть, потрібно робити операцію, імплантувати кохлеарний імплант.

Професор, доктор медичних наук Мехмет Зія Озьєр, з турецької клініки Aсibadem каже: "Хлопчик буде добре чути, навчиться говорити. Згодом він зможе піти в звичайну школу. Але, вік Остапа критичний для кохлеарної імплантації, якщо не зробити операцію зараз, то потім буде пізно".

Ця клініка виставила рахунок на $20 тис. Це 546 тис. грн. Таких грошей у рідних Остапа немає.

Тел. матері - 0(50) 807 06 71 Лариса

Реквізити для допомоги Панич Остапу:

Всеукраїнська Благодійна організація "Український Фонд Допомоги"

Код ЄДРПОУ: 37241402

Поточний рахунок: 26004052718802

МФО: 300711

Банк: ПАТ "ПриватБанк" Печерська філія, м Київ.

Призначення платежу: Пожертва на лікування Панич Остапа

Також, допомогти можна відправивши СМС-повідомлення зі словом *DOBRO (ДОБРО)* на короткий номер *3809*. Вартість повідомлення 9 гривень з урахуванням податків. Послуга доступна абонентам операторів Київстар, Vodafone, Lifecell.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...