Він не бачив у Росії людей, зацікавлених у примиренні: Що померлий письменник Успенський говорив про Україну

Увечері 14 серпня помер відомий дитячий письменник, творець улюблених дітьми і дорослими мультперсонажів Едуард Успенський. Письменник помер у себе вдома в Москві після тривалої і важкої хвороби.

Едуард Успенський

В останні роки Успенський запам'ятався критичним ставленням до російської дійсності. Так, письменник вкрай різко відреагував на окупацію Криму Росією, передають Патріоти України.
«Страна (Россия) разделилась на 10% умных и на 90% идиотов. Я считаю, что я отношусь к десяти умным, потому что вся эта история с Крымом — она безобразная», - заявляв Успенський в 2014 році в інтерв'ю телеканалу «Дождь».
У тому ж інтерв'ю письменник жорстко розкритикував російську телепропаганду і маніпуляції громадською думкою через телепрограми. «Телевидение больше года… показывали кадры, демонстрировали, убеждали. Даже неубежденных они в конце убеждают, и если они мужа не могут убедить, они убедят жену… Телевидение, такое количество помоев, которые вылились на Обаму и на Киев, вообще немыслимое, в каждый день по 4−5 программ, где долбят. Телевидение манипулирует. Если в каком-нибудь шоу выступал приличный человек, как правило, его вырезают, дают слово одним оголтелым товарищам», - з жалем констатував Успенський.
За словами письменника, література могла б допомогти взаєморозумінню. «Надо больше преподавать Гоголя в российских школах и больше Успенского в Украине», - говорив автор.
У той же час Успенський визнавав: він не бачить в Росії людей, дійсно зацікавлених у примиренні з Україною.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...