"Він обрав Батьківщину і віддав життя за неї": Два роки тому у зоні бойових дій на Донбасі загинув Василь Сліпак

Василь Сліпак - людина, яка мала б співати у дорогому костюмі, в закордонному театрі, серед увішаних діамантами дам. А він обрав зброю і бородатих побратимів. Він обрав Батьківщину...

Василь Сліпак

На сторінці волонтерської організації "Повернись живою" в соцмережі Facebook розповіли про останній день життя воїна, передають Патріоти України.

"Того ранку традиційна нічна "дискотека" зони АТО не скінчилась з першим сонцем. Зліва - направо, в гору дерся той палаючий диск, підсвічуючи куряву на обрії, а земля продовжувала здригатись, наче намагаючись прокинутись від нічного жаху... Небо рвали навпіл звуки пострілів артилерії. Традиційний "нічний дозор": дві машини з гарматами Д-20, що займались контрбатарейною роботою, не повернулись на базу. Натомість в бік передової поїхали ще чотири і машина з додатковим БК", - розповіли в мережі.

"Над Світлодаркою здіймалась курява і сірий дим. І цілий день, неритмічно, наче хворе серце, лінія розмежування стукала 120-м, 122-м і 152-м калібром в сухий східний грунт. Цей гуркіт було чутно за багато кілометрів, а, якщо торкнутися долонею землі, - це хворе серцебиття війни можна було відчути..." – зазначили в спільноті.

"Того ранку, як і завжди, як багато разів до того, як сотні днів потому, зійшло сонце. Воно вчепилося в українську землю кострубатими руками тіней височенних труб Вуглегірської ТЕС. Сонце здійнялось над світом, подивилось униз і рахуючи вибухи повільно попливло собі далі на схід. Того ранку традиційна нічна артдуель не припинилася. Вона тривала до наступної ночі, і вже в темряві розпечені стволи гармат мали перепочинок. Того ранку можна було прикласти вухо до землі і почути дихання бою. Можна було відчути хворе сердцебиття війни, але десь о шостій воно стало ледь-ледь тихше", - згадали в організації.

"Того ранку, десь о шостій, загинув Василь Сліпак - людина, яка мала б співати у дорогому костюмі, в закордонному театрі, серед увішаних діамантами дам. А він обрав зброю і бородатих побратимів. Він обрав Батьківщину і віддав життя за неї. Того ранку він загинув, щоб ТИ жив. Пам'яті Василя Сліпака (20.10.1974 - 29.06.2016)", - зазначили в спільноті.

Василь Сліпак загинув 29 червня 2016 року у зоні бойових дій на Донбасі. 30 червня президент Петро Порошенко посмертно нагородив Сліпака орденом "За мужність" I ступеня.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...