Він обрав свободу: Молдова відповіла на запит "ПМР" про видачу біглого президента "першої гібридної республіки"

Екс-президентові - втікачу самопроголошеної Придністровської молдавської республіки Євгенові Шевчуку, на якого завели кримінальну справу на батьківщині, молдавська сторона дасть притулок у себе.

Євген Шевчук

Про це заявив віце-прем'єр з питань реінтеграції Молдови Георге Белан і назвав причину такого рішення: між Молдовою і Придністров'ям не існує договору про екстрадицію, повідомляє видання "Новинний фронт", передають Патріоти України.

Така угода колись існувала, але була анульована. Шевчук може скільки завгодно перебувати на території Молдови. І навіть більше! Колишній лідер - утікач встиг поскаржитися в прокуратуру на загрозу його життю з боку "недоброзичливців" з Придністров'я і ця справа буде розглядатися правоохоронними органами Молдови.

А тим часом в Придністров'ї щосили розслідується кримінальна справа щодо свого екс-президента. Там не виключають можливість його заочного засудження, хоча все ще сподіваються, що він повернеться і почне співпрацювати зі слідством.

Сам Шевчук запевняє, що на батьківщині його переслідують з політичних мотивів. А нова влада Придністров'я побоюється, як би Молдова не використовувала віп-втікача для інформаційної війни проти Тирасполя і Москви.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...