"Він підтримує війну": В Угорщині виступили проти присвоєння почесного звання Путіну

Викладачі Дебреценського університету виступили проти присвоєння президенту Росії Володимиру Путіну звання почесного доктора.

"Кафедра конституційного права Дебреценського університету заявила про те, що вчені кафедри усуваються від рішення вченої ради університету про присвоєння президенту Росії Володимиру Путіну звання почесного доктора honoris causa цього навчального закладу", - передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

"Вихваляння автократів для нас неприйнятно, воно суперечить всьому, що ми представляємо в нашій академічної роботі", - йдеться в заяві вчених.

Вони обурені тим, що рада їх університету знехтувала заслугами тих почесних докторів, які своєю самовідданою працею на ниві науки і освіти створювали престиж вузу, і нагородила людину, яка підтримує війну в Україні.

"Ми говоримо про особу, про який Рада Європи однозначно заявив, що він підтримує війну на сході України, в якій втратили життя понад 10 тисяч осіб і через якого мільйони громадян стали вимушеними переселенцями", - пояснили свої мотиви педагоги.

28 серпня вчена рада Дебреценського університету присвоїла президенту Росії Володимиру Путіну звання почесного доктора цього навчального закладу.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...