"Він вибрав боротьбу за свободу України": Помер український доброволець, який воював на Донбасі

У п'ятницю, 13 липня, помер один з активних учасників Майдану, доброволець Андрій Іванов (позивний "Святослав").

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

За його словами, Іванову було 53 роки, причина смерті - інфаркт. "Він стріляв по "Беркуту" на Майдані, він стріляв по російських окупантах на фронті. Андрій народився в Мелітополі, потім довго жив у Маріуполі. Поїхав на заробітки в Росію, працював будівельником на будівництві газопроводу. А потім почався Майдан, і, приїхавши на Майдан під час відпустки, Андрій на роботу не повернувся. Там, у Росії, був колектив, гроші, а Іванов вибрав боротьбу за свободу України", - зазначив Бутусов.

Він додав, що Іванов жив на третьому поверсі в Будинку профспілок і брав участь у всіх сутичках, починаючи з січня, на Грушевського, на Майдані, був контужений світло-шумовою гранатою.

"Після революції Андрій пішов на війну добровольцем, у складі батальйону НГУ "Донбас". 15 лютого 2015-го під час наступальної операції в Широкиному колона "Донбасу" заїхала в бойові порядки противника, почався бій на ближній дистанції, Андрій отримав важкі поранення, втратив кисть руки, безліч осколків. Його виходжували в Україні і в США, в Сан-Антоніо встановили протез на руку. Але багато дрібних осколків так і не було вилучено. Він став інвалідом війни, але мало хто знав про його вчинки під час революції", - розповів журналіст.

Бутусов зазначив, що свого житла у Іванова не було. Він жив у Києві в невеликому хостелі для ветеранів війни.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...