Він завжди хотів, щоб Україна і люди, які в ній живуть, жили гідно, чесно і правдиво, - побратим про вбитого Сергія Олійника

Засновник і генеральний директор Агентства Індустріального Маркетингу, ветеран АТО і блогер Юрій Щирін розповів про вбитого в Києві начальника розвідки 1 батальйону 14 ОМБР Сергія Олійника.

Сергій Олійник, Голова Всеукраїнської профспілки ветеранів АТО і волонтерів.

Свої розповідь Щирін опублікував у своєму блозі, передають Патріоти України.

"Не думав, що писатиму свій наступний допис про війну через 2,5 роки після мого вступу в ЗСУ, більше року після демобілізації і писатиму про людину, з якою познайомився не на фронті, а під час проходження навчальних курсів для офіцерів у ВіКНУ.

За останні 2 дні я давав інтерв'ю 5-тьом різним ЗМІ і зрозумів, що їх цікавило не те, про що я хотів розповісти, тому вирішив зробити допис самостійно, адже прощання і поховання відбудеться сьогодні за кілька годин.

"Він загинув за те, за що воював, не має значення де і коли. Він жодного разу не погоджувався з кривдою, несправедливістю і байдужістю. Відкритий до оточуючих, з щирою посмішкою, благородний, чесний перед собою, він рвався туди, де найскладніше, закликав і вів за собою людей. Як супергерой з саги Operation. Zero tolerance.

В армії, в лікарні (де він лікувався після АТО), на вулиці, чи в Українському домі (де він створив і очолив Профспілку ветеранів АТО і волонтерів) - він завжди хотів, щоб Україна і люди, які в ній живуть, жили гідно, чесно і правдиво. Вимагав цього не тільки для себе, а для всіх.

І це - є основною причиною його смерті.

Відчуваю і спостерігаю, що більшість громадян України не розуміють причини російсько-української війни.

Нажаль, досі, ми боремось з наслідками війни, сприймаємо війну, як зону АТО, але перемога лежить у виявленні і ліквідації її причин, джерел, що призвели до війни.

Він це розумів.

Зовсім недавно повернувся з ділового відрядження зі Львова, в якому закінчив університет Франка і який я дуже люблю. Мені двоє досить близьких людей задали буквально одне і те ж запитання: "Як там в АТО і коли це все вже закінчиться".

Це питання мене досі роздирає зсередини і я бачу в ньому причину того, чому війна не закінчується. Я не зміг їм пояснити в той момент, просто перехопило подих і забракло слів, тому роблю це - зараз:

Дорогі мої! Війна не там в АТО, а тут поруч з нами, вами зі мною, вона іде кожного дня і кожну годину, через тих, хто був байдужим і нерішучим, коли вона готувалась, починалась і ведеться зараз.

Закінчиться вона перемогою, тоді, коли перестанемо шукати крайнього, перестанемо боятись називати свого ворога ворогом, а будемо кувати перемогу всі разом, кожного дня, кожної хвилини, хто зі зброєю, хто на своїх робочих місцях, в офісах, на виробництві, на службі в поліції, прокуратурі, в судах, у піснях, у школах і Верховній раді, всюди. На всій території України і за кордоном, гуртом, не вони десь там, а ми, народ України, тут і зараз.

Сергій Олійник це розумів і не переставав воювати.

Так він загинув в Києві, а не в Мар'їнці. Від ножа, а не від кулі. Загинув для того, щоб світла музика грала на вулицях наших міст, в наших оселях і душах.

Він загинув в бою, а не помер випадково.

Він загинув на війні, загинув для нашої перемоги.

Слава Україні!"

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...