"Він знав, що вони загинуть", - командир 46-го батальйону "Донбас-Україна" звинуватив Семена Семенченка у смертях десятків бійців

На думку Власенка, нардеп від "Самопомочі" Семен Семенченко винен у багатьох смертях бійців АТО, оскільки як людина без військового досвіду вів добровольців у свідомо програшні бої, а ставши парламентарієм займається піаром на крові.

командир 46-го батальйону Збройних сил "Донбас-Україна" В'ячеслав Власенко

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив командир 46-го батальйону Збройних сил "Донбас-Україна" В'ячеслав Власенко (позивний "Філін"), передають Патріоти України.

За його словами, Семенченко під час автівної фази війни на Донбасі в 2014 році тільки "їздив і з журналістами зустрічався".

"Він добре працював як замполіт, але не як командир. І, повірте, якщо у нього запитати, щоб він назвав сьогодні хоча б, які були підрозділи в батальйоні, а тим більше - попросити назвати командирів цих підрозділів, він навряд чи вам відповість. Бо далекий від цього", - запевняє Власенко.

При цьому "Філін" заявляє, що Семенченко досі використовує батальйон у своїх інтересах.

"Для нього важливі скандали, роздування конфліктних ситуацій, звинувачення на адресу керівництва країни... Він уже призначив винних. Він уже вирішив, чому вони винні. А знаєте, чому він так робить? Тому що він свою вину ховає. Тому що людина з 10 класами освіти відправляла людей на смерть. І в Іловайську. І до нього - починаючи з Карлівки (батальйон "Донбас" зазнав серйозних втрат у Карлівці в 2014 році. - Ред.). Було ж відомо, що в Карлівці стояв батальйон "Схід". Було відомо, що вони зайняли позиції. А батальйон "Схід" складався з колишнього "Беркута", СБУшників, ментів, тобто з більш-менш підготовлених людей. І Семенченко туди кинув бійців, знаючи, що вони загинуть. А потім строчив сльозливі пости в Facebook - і піднімав цим свій рейтинг. Як він там кричав? "Торгівля на крові"? Так у нього був піар на крові", - розповів комбат.

Власенко вважає, що Семенченко весь час був політичним лідером, а не комбатом.

"Як у будь-якого лідера, у нього повинно було вистачити розуму не віддавати наказів, а він не шкодував людей - і вони загинули. Я б на місці дружин і родичів загиблих пішов би і написав заяву, подав би позов до суду, щоб суд розібрався з тим, наскільки винен Семенченко у смертях бійців батальйону "Донбас"", - додав "Філін".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...