VIP-житло для "смертників": Мешканці елітної 30-поверхівки на Оболоні спантеличені станом пожежної безпеки свого будинку (відео)

ЖЕК, котрий бере дуже не малі кошти з еліти, відверто "забив" на безпеку своїх годувальників, вважають люди.

Мешканці елітної 30-поверхівки на Оболонській набережній в Києві лише через п’ять років після зведення свого будинку помітили, що протипожежна система в ньому не працює. Перевірити житло їх спонукала трагедія в російському Кемерові, - йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Кияни кажуть, що коли купували квартири, платили не тільки за краєвиди, а й за безпеку, однак нині свої комфортні помешкання називають пастками. "Я живу на 21-му поверсі, летіти дуже високо. Я розумію, що ні драбин пожежних, нічого не вистачить", - каже один із жителів будинку. На перший погляд, всередині є й сенсори диму, й автоматизована система гасіння, і шафки з пожежними рукавами. Однак усе це, за словами людей, не працює.

Аби не бути голослівними, місцеві жителі продемонстрували все журналістам: у шафках крізь віконце видно, що там немає жодного шланга, тривожна червона кнопка навіть не натискається, із сенсорів диму лише днями ЖЕК зняв упаковки за наполяганням пожильців, а пожежні гідранти не функціонують. Що робити в разі надзвичайної ситуації, люди просто не уявляють, бо рятувальники, навіть якщо і встигнуть доїхати, то навряд чи дотягнуться до 30-го поверху.

П’ять років тому пожежа у схожих київських свічках на Шулявці засвідчила, що рятувальники не те, що дотягнутися до верхніх поверхів, а й навіть під’їхати до будинків не змогли. Остання перевірка на Оболоні зовсім збила людей з пантелику, бо пульти управління протипожежними засобами у кімнаті консьєржки, за словами самої консьєржки, опинилися випадково – ніяких інструкцій щодо поводження з ними їй не давали.

Директорка приватного ЖЕКу наполягає на тому, що в будинку все працює належним чином, а претензії мешканців – звичайнісінький наклеп. Мовляв, ті самі пожежні рукави є, а от чи мають вони висіти в будинку, чи бути десь на складі – мешканців не повинно обходити. "Шланги призначені не для мешканців. Мешканцям єдине, що потрібно зробити – взяти документи, цінні речі та по схемі вийти на вулицю", - пояснили в управлінні будинком. У відповідь налякані люди планують звернутися до рятувальників, аби ті також перевірили будинок і оштрафували ЖЕК. А ще мешканці ініціювали створення ОСББ, аби самотужки утримувати свої будинки.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...