Вірні гундяєвці з групою підтримки намагалися проникнути на територію військової академії (фото, відео)

У вівторок, 14 серпня, в Одесі група священиків УПЦ Московського патріархату намагалася проникнути на територію Військової академії.

Священики стверджували, що хочуть провести святкове богослужіння у храмі святих Кирила і Мефодія на території академії, передають Патріоти України.

Проте, відповідно до статуту Збройних сил України, охорона закладу вищої освіти не пустила священиків на територію об'єкта.

На сьогодні у Військовій академії базову підготовку проходять капелани ЗСУ.

За інформацією журналістів, храм Кирила і Мефодія ще з 2005 року використовували тільки священнослужителі УПЦ МП, віряни інших деномінацій туди не допускалися.

Напередодні учасники базового курсу капеланів, що представляють УПЦ Київського патріархату, запропонували настоятелю храму протоієрею Сергію Дмитрієву відкрити приміщення і відслужити разом з ними літургію. Однак той навідріз відмовився це робити і пішов за групою підтримки. Повернувшись, він уже не зміг потрапити на територію храму, оскільки військові сприйняли це як провокацію.

Пізніше в Одеському екзархаті Української греко-католицької церкви повідомили, що відкликали своїх капеланів, побоюючись провокацій. Також в УГКЦ наголосили, що вважають незаконним існування храму однієї конфесії на територію академії.

Джерело: Думская
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...