Вітаймо героїв війни з російськими окупантами! - Україна святкує День танкіста

День танкістів в Україні відзначають у другу неділю вересня.

«Вітаю з Днем танкістів! Сьогодні українські воїни-танкісти з честю тримають позиції на cході, демонструючи фантастичний професіоналізм і бойову майстерність у відсічі агресору. Слава нашим захисникам та вічна пам'ять мужнім героям-танкістам, які віддали життя за мирну Україну», – написав президент України Петро Порошенко у Twitter, передають Патріоти України.

«Новим символом танкістів ЗСУ є латна рукавиця з перначем XVI століття. Саме тоді волинська тяжка кіннота під командуванням князя К.Острозького у 1514 році розгромила московитів під Оршею. Зі святом вас, українські танкісти! Ви є справжніми нащадками українських лицарів!», – написав у Twitter начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко.

«Це свято є вдячністю українського народу всім, хто у складі підрозділів танкових військ, екіпажів броньованих машин у різні часи карбував героїчну славу та звитягу воїнів-танкістів. З часу, коли перед державою постали надзвичайно складні випробовування з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації, українські танкові екіпажі мужньо, впевнено та безстрашно виконували бойові завдання на найбільш складних ділянках фронту, доводячи свою хоробрість та професіоналізм. Воїни-танкісти сучасних Збройних сил є беззаперечним прикладом для нинішнього покоління захисників. В історію Збройних сил України вписані імена легендарних воїнів-танкістів: Євгена Межевікіна, Василя Божка, Олександра Лавренка, Артема Абрамовича, Олександра Мороза, Ярослава Сидорова, Анатолія Скрицького, Віталія Шевченка, Андрія Бішентеєва, Сергія Ісаєва, Миколи Тишика та багатьох інших героїв. Вічна пам’ять і слава героям-танкістам, які загинули за світле майбутнє нашої Батьківщини», – йдеться у привітанні командувача Операцією об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, якого цитує штаб ООС.

День танкістів в Україні відзначають у другу неділю вересня.

Свято встановлене в Україні «на підтримку ініціативи ветеранів танкових військ і танкобудівників України, враховуючи бойові заслуги танкістів у роки Другої світової війни, та з метою виховання воїнів-танкістів Збройних сил України на найкращих традиціях попередніх поколінь», згідно з указом президента України «Про День танкістів» від 29 серпня 1997 року.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...