Влада Молдови видворила з країни російських дипломатів-шпигунів - президент Додон обурений

​Влада Молдови оголосили про видворення з країни п'ятьох російських дипломатів.

Молдова

Про це в понеділок, 29 травня, повідомили в міністерстві закордонних справ і європейської інтеграції республіки, передають Патріоти України.

Уточнюється, що вони оголошені персонами нон грата.

«Ми отримали відповідний документ, вивчаємо його. Поки нічого не будемо коментувати», - заявив агентству посол Росії в Молдові Фарит Мухаметшин.

Імена дипломатів не уточнюються, проте, за інформацією з поінформованих джерел, серед них знаходиться помічник військового аташе російського посольства в республіці Олександр Грудин. У березні цього року молдавські спецслужби заявили, що він підтримував контакт з колишнім депутатом парламенту республіки Юрієм Болбочану, який був затриманий в ході розслідування справи про шпигунство на користь Росії.

Юрій Болбочану, за даними прокуратури, довгий час співпрацював з Грудиним і «передавав інформацію на шкоду Молдові». Під час обшуків у колишнього депутата вилучили мобільний телефон, по якому він зв'язувався з «офіцером під прикриттям», $ 23 тис. і інші документи, які долучені до справи.

Президент Молдови Ігор Додон у себе в Фейсбуці назвав рішення уряду про видворення дипломатів РФ «обурливим жестом». «Хочу заявити, що глибоко обурений даними недружнім кроком з боку представників молдавської дипломатії і засуджую його самим категоричним чином», - додав він.

«Розумію, що евроуніоністи роздратовані успіхами президента, досягнутими в останні місяці, і вирішили піти на прямі провокації, які несуть в собі ризик значного погіршення молдавсько-російських відносин. Розумію також, що це, швидше за все, зроблено на замовлення з Заходу, може навіть з-за океану, з боку тих, хто стурбований тим, що між президентурою і Кремлем, нарешті, був досягнутий конструктивний і ефективний діалог», - підкреслив Додон.

У свою чергу, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила: «Ситуація парадоксальна, але показова - очевидно, що до роботи російських дипломатів вона ніяк не відноситься, а демонструє розвиток ситуації в Молдові».
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...