Влаштував біткоін-ферму: Журналісти дізналися, чим займається скандальний екс-працівник ГПУ (відео)

Колишній заступник начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України (ГПУ) Дмитро Сус під час перебування під домашнім арештом влаштував біткоін-ферму для виробництва криптовалюти.

Це приносить йому більший дохід, ніж зарплата в ГПУ - понад 2 тисяч доларів на місяць. Також екс-співробітник ГПУ майструє "ферми" на замовлення, а серед клієнтів трапляються навіть колишні колеги, - передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Ми зараз говоримо за київських, місцеві прокурори ще не замовляли. Колеги поки по три тисячі доларів, більше бояться, що воно прогорить", - розповів Сус.

Він запевняє, що на електронні гроші, які зараз ніяк не можна проконтролювати, не відмиває незаконно здобуте в ГПУ, а лише "правильно інвестує чесно зароблені кошти". Майбутнє Сус пов'язує саме з електронними грошима і важко погоджується з перспективою опинитися за гратами, хоч йому загрожує ув'язнення терміном від 5 до 10 років. "Воно вже налаштовано, воно вже буде і без мене працювати", - говорить Сус про свою "ферми".

Як відомо, в 2016 році Суса "зловили" на новому авто з номерами викраденого бабусиного Audi Q7. У заяві про викрадення авто Сус зазначив, що він "безробітний". Пізніше Сусу було оголошено підозру. Екс-чиновника підозрюють у заволодінні чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, заволодінні і розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно; поданні завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої законом "Про запобігання корупції".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...