ВМС України перейшли на натівську класифікацію своїх кораблів

Відповідно до такої класифікації кожне судно отримує унікальний номер вимпела.

Військово-Морські сили України перейшли на класифікацію кораблів, яка широко використовується країнами НАТО. На цю обставину звернули увагу блогери. «Такий висновок можна зробити з оновлених бортових номерів кораблів і катерів ВМС, які, зокрема, можна було побачити 29 квітня під час урочистостей з нагоди сторіччя підняття українських прапорів на кораблях Чорноморського флоту та Севастопольської фортеці», - написала блогер Діана Михайлова в LiveJournal, передають Патріоти України.
Серед кораблів ВМС України, помічених в Одесі з новими номерами, блогер назвала морське водолазне судно «Почаїв» - А701 (раніше U701), навчальні катери «Чигирин», «Сміла», «Нова Каховка» - А540, А541 і А542. Префіксом А (Auxiliary Vessels) позначаються допоміжні судна.
Інші кораблі українського флоту мають бортові номери типу P170, P175 - Р179. Це артилерійський катер "Скадовськ", малі бронекатера проекту 58155 «Бердянськ», «Вишгород», «Лубни», «Кременчук» і «Нікополь». Всі ці суду зберегли цифрові позначення від старих номерів, змінивши тільки префікс на P (Patrol - патрульні).
Відповідно до такої класифікації кожне судно отримує унікальний номер вимпела. Систему ввели в ВМС Великобританії ще перед Першою світовою війною. Згодом нумерацію стандартизировали для НАТО.

Номер складається з буквеної і цифрової частини. Префікс вказує на клас корабля, наприклад F (Frigates) - фрегати. Кожній країні, яка приєдналася до системи, виділяються свої інтервали номерів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...