Воєнний кореспондент розповів, чи є шанс отримати таємну інформацію від захоплених в полон бойовиків

Українські розвідники взяли в полон трьох сепаратистів. Така операція готувалась довго, і тепер завдяки результату в Україні поповнився фонд обміну полоненими.

Євген Назаренко

Про це у прямому ефірі 24 Каналу розповів кореспондент Євген Назаренко, передають Патріоти України.

"На Горлівському напрямку взагалі зараз відбуваються досить такі потужні бої. Це вже триває приблизно місяць. Ще коли я був у відрядження, там били з артилерії щодня. Як захопили трьох бойовиків? Група батальйону "Донбас" з боку Травневого, це наше село, по полю пройшла сепаратистів, обійшли їх ззаду. І один з українських командирів забігає до сепарів і кричить: "Шо ви взагалі порозсідалися? Взагалі бойова тривога оголошена!". Вони взагалі, кажуть, "висадились": "Так камандір, ми нє...Нам не доповіли". Ну і він: "Не доповіли? Зубами в пол!", – розповів воєнкор.

За його словами тільки один з чотирьох, росіянин, якого вбили, схопився за зброю. Назаренко зазначив, що такі операції плануються завжди заздалегідь, адже треба розуміти, як підходити, і хто там буде. На план йде приблизно місяць, аби точно все знати та не понести втрат зі своєї сторони.

"Стосовно тих, кого захопили, я так розумію, це був рядовий склад бойовиків. Я не думаю, що вони щось таке знають, чого не знаємо ми. Проте обмінний фонд це справді поповнить", – запевнив кореспондент.

Також він розповів, що міст, який підірвали українські військові, був у дуже глибокому тилу. Він сполучає Луганськ з Хрустальним і Антрацитом. "І взагалі, це Луганськ і Донецьк сполучає трасу. Тобто тепер бойовикам дуже буде складно підвозити нову живу силу. Тобто їм доведеться дуже-дуже в об'їзд їхати. Якщо, наприклад, зараз піде загострення на Донецькому напрямку, під Горлівкою, то бойовики з Луганська будуть дуже довго їхати, можуть не встигнути", – додав Назаренко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...