Волонтери дообладнали машини для Морської піхоти (фото)

З початком літа 500-й (колишній 701) батальйон Морської піхоти, який тримав оборону під Маріуполем, вийшов на ротацію.

Користуючись нагодою, ми забрали у них три авто, аби провести техогляд, профілактику та внести певні технічні вдосконалення, - повідомляє Народний проект, передають Патріоти України.

"Одна з автівок – медичний евакуатор, для неї ми придбали та встановили спеціальну конструкцію для завантаження медичних нош. Крім того, втрапили у наші руки і два Форди – із тих трьох, які ми, волонтери People’s Project, передали на фронт іще минулого року.

Керівник People’s Project Максим Рябоконь та добрий дух професійної майстерні Дядя Ваня

Першому Форду (це той самісінький, у якого дорогою відірвався бампер) наварили спеціальну платформу та опори: можна буде встановити, наприклад, певний серйозний калібр і використовувати машину як сучасну високомобільну тачанку. Підскочив – розклався за долі секунди – стер ворога з лиця землі – і зник, доки ворожа артилерія ще й не прокинулась. Цю машину ми покажемо вам дещо пізніше: на момент зйомки з автівкою саме завершували роботи, тож ми не стали дратувати майстрів і лізти під руку із камерами.

А ось і друга машина. Ходову частину дещо адаптували під умови осіннього бездоріжжя. Автівку істотно припідняли, для чого використали спеціально замовлені комплекти для ліфтингу, обновили колеса. Змін зазнав і кузов машини. На платформі ще минулої осені встановили броньоване укриття. Нині ж, завдяки ветерану АТО і людині з прямими хорошими руками Івану Савельєву, знаному як Дядя Ваня, на автівку встановили прецизійну турель дистанційного керування під великокаліберний кулемет. Крім того, з туреллю сусідить і професійний тепловізор: така машинка знайде і гарантовано знищить ціль на максимальній дистанції стрільби за будь-яких умов. А щоб ворога можна було виявити заздалегідь, на машину встановили і телескопічну штангу, яку вінчає високоточна оптика. Така штука, кажуть майстри, дає огляд на чотири кілометри навколо.

В скорому часі автівки рушать назад, до Морпіхів, і коли ті вийдуть на нові позиції, Форди і далі служитимуть їм вірою і правдою. Значну частину витрат, які ми понесли у ході роботи з авто, оплачено у рамках проекту "Захисники Маріуполя", лише от із турелями ми традиційно працюємо в рамках проекту "Оперативне реагування" – ви завжди зможете відстежити рух коштів за проектом у звітах. Саме ваші пожертви дозволяють нам, волонтерам People’s Project, і далі здійснювати оперативні закупівлі для наших військових. Війна триває – наша з вами допомога Армії і досі вкрай актуальна."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...