"Волосся дибки!", або Повзуча окупація: У мережі показали, як білоруси забувають рідну мову

Опитувані просять звертатися до них російською мовою...

В мережі опублікували відео, в якому журналіст "Белсат TV" звертається до жителів Республіки Білорусь на їхній рідній мові. Дивує те, що опитувані не розуміють про що їм говорять і просять говорити російською мовою, передають Патріоти України.

"Нашою розмовляйте, російською" - просить жінка.

"Я не розумію по-білоруськи", - каже інша опитувана.

"Я не вмію по-білоруськи говорити", - відповідає хлопець.

Ще одна з опитуваних жінок припускає, що журналіст - українець, оскільки не впізнає рідну мову, думаючи, що це українська.

Один чоловік навіть звинувачує інтерв'юера в тому, що він терорист.

Відзначимо, в Білорусії дві державні мови - російська та білоруська.

Користувачі залишили дуже багато гнівних коментарів під публікацією.

"Не знати мову держави, в якій живе, може гість, ідіот або окупант, який нав'язує свою мову. Карл Маркс", - процитував великого мислителя Ruslan Drangai.

"Була Білорусь, так скінчилася. Ось так імперія отримує нових манкуртів", - зазначив Valērijs Ļahovičs.

"Гібридна війна і її результати. Білорусь знищена економічним шляхом і шляхом знищення идентичності. Картопляний тато навіть привітав країну з Н. Р. російською. У білорусів немає своєї мови", - написав Володимир Бондаренко.

"Волосся стає дибки! Що несе цей електорат! Убогі істоти без країни, без прапора, без гімну, без герба! І навіть думки в їх головах не виникає ніякої!", - обурився Oleg Mashero.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...