Вона точно не дивилась "Клініку": В.о. міністра звинуватила лікаря-нардепа у поширенні "антинаукової нісенітниці"

В.о. голови МОЗ Уляна Супрун жорстко розкритикувала висловлювання глави комітету ВР Ольги Богомолець про вакцини.

Уляна Супрун проти Ольги Богомолець

Про це Супрун написала у Фейсбуці, передають Патріоти України. Вона зазначила:

"Неприйнятно, коли народний депутат — людина, яку обрали українці відстоювати свої інтереси — розповсюджує антинаукові нісенітниці. Ще гірше, коли вони стосуються здоров’я людей та можуть підірвати довіру до єдиного надійного захисту від багатьох інфекційних хвороб — вакцинації.

Голова комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець озвучила в ефірі одного з українських телеканалів відверту брехню про вакцини. На сайті Міністерство охорони здоров'я України підготували #антифейк, де спростували маніпулятивні цитати та пояснили реальний стан справ.

Наприклад, Ольга Богомолець чомусь вважає, що вакцини мають відповідати "імунним потребам нації". Ніби найкраще користуватися вакцинами, які виробляються в межах країни, а не закуповувати їх за кордоном.

Але, як не буває жодних "імунних потреб нації", так хвороби не знають національних чи територіальних кордонів. Тому жителі будь-якої країни світу можуть заразитися тим самим вірусом кору, поліомієліту або збудником дифтерії.

У виробленні вакцини ключове — не країна, не національна приналежність людей, яким вона вводиться, а якість та вимоги до виробництва, що за останні 15-20 років стали ще більш жорсткими.

Ще одне безпідставне твердження — через відсутність вакцинації і належного контролю з боку МОЗУ в Україні з’явилася загроза епідемій сказу, чуми та промислового ботулізму.

Вакцинація проти сказу та чуми в плановому порядку не проводиться, оскільки недоцільно щепити абсолютно усіх громадян проти цих хвороб. Бо такою є практика в усьому світі.

У 2018 році в Україні зареєстрований 1 випадок сказу у людини.

Випадки захворювань чумою не реєструються в Україні з 1911 року, тому наразі нема потреби в проведенні вакцинації проти чуми. Такими ж є і рекомендації ВООЗ.

Сироватка проти ботулізму — це не вакцина, це лікувальний препарат і призначається лише у випадку підозри чи підтвердженого діагнозу ботулізм.

В Україні достатньо вакцин і сироваток, щоби захистити українців, в разі виникнення такої потреби.

Сумно, що голова комітету ВРУ з питань охорони здоров’я не знає цих фактів або ж відверто маніпулює інформацією, щоб дискредитувати роботу Міністерства та кампанію з вакцинації.

А також за допомогою фейків намагається захистити осіб, які саботували роботу і ставили під загрозу здоров’я громадян.

Зокрема відсторонену голову Держлікслужби Наталію Гудзь та її першого заступника Владислава Цілину. Вони неодноразово та без жодних підстав забороняли використовувати в Україні безпечні вакцини, зокрема проти туберкульозу, гепатиту В, поліомієліту, дифтерії, правця та кашлюку. На час заборони українці не могли отримати життєво важливі щеплення.

Ось, що насправді може загрожувати національній безпеці країни".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...