Воно того варте? - У скільки Фінляндії обійшлася зустріч лідерів США і РФ

На організацію зустрічі президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна 16 липня в Гельсінкі витратили близько чотирьох мільйонів євро.

Це попередня оцінка, а підсумкова сума буде названа восени, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.

Найбільшу частину (близько 2,7 млн євро) оплатить МВС Фінляндії. З цих грошей 2 млн витрачені на посилену роботу столичної поліції, інші - на роботу Центральної кримінальної поліції, Поліції безпеки і Прикордонної служби. Оборонним силам за допомогу в охороні міністерство перерахує 400 тис. євро. При цьому поки не врахували витрати на винищувачі і військові вертольоти, а також кораблі військово-морського флоту.

Другий рахунок (близько 1-1,15 млн євро) оплатить МЗС країни. Велику частину цих грошей витратили на оренду Палацу "Фінляндія" під прес-центр і організацію його роботи: охорону, забезпечення журналістів харчуванням і технічне оснащення.

"МЗС також сплатив частину аеропортових зборів і компенсував витрати на пересування президентів. Це коштувало 150 тис. євро", - пояснив начальник прес-служби міністерства Вагі Хяккінен.

Ще майже 250 тис. євро заплатить Канцелярія фінського президента. Ці гроші пішли на розміщення делегації американського президента в Hilton Kalastajatorppa і самого Дональда Трампа в сусідньому гостьовому будинку, що належить державі, на забезпечення каналів зв'язку, організацію харчування і підготовку приміщень для переговорів.

Найдешевше зустріч Трампа і Путіна обійшлася адміністрації Гельсінкі. Місто витратило на це приблизно 200 тис. євро.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...