Вони мріють жити, як всі: Двом сестричкам-двійнятам з ДЦП потрібна допомога (фото)

Сестри потребують постійного лікування та реабілітації.

Сестри-двійні Анна та Олександра Янченко, які проживають під Києвом, терміново потребують допомоги у лікуванні. Вони мають страшний діагноз - ДЦП, - передають Патріоти України з посиланням на спільноту HocuHodit в соціальній мережі Facebook.

Діагноз Анни: спастичний тетрапарез в стадії відсутності пересування, затримка психо-мовного розвитку.

Діагноз Олександри: спастичний тетрапарез в стадії повзання та самостійного сидіння, гідроцефалія в стадії субкомпенсації.

Батьки дівчаток збирають кошти на курси реабілітації для них в Центр "Вільний рух". Наприклад, на квітень для двох дітей необхідно 14 800 грн, повний курс лікування на травень буде коштувати 30 800 грн. Та це лише початок - попереду цілий рік та курс лікування в клініці Козявкіна, в якій лише лікування без проживання коштує 16 700, і на всі ці курси потрібні немалі кошти.

Рахунки за лікування ви можете побачити на сторінці у Facebook "Хочу ходити".

Зазначимо, що сестри народилися на 30-му тижні вагітності (6 міс.) недоношеними, через півтора року їм поставили діагноз ДЦП. Розвиваються дівчатка добре, особливо Олександра, вона вже ходить в другий клас, та її мрія танцювати не покидає її. Три рази на тиждень вона ходить на курси танців, де тренер Олександр вчить та робить неможливе. За півроку у Саші шалені результати, але це теж не безкоштовно, і коштує не мало.

Анюта поки ще не розмовляє, але з'являються різні звуки та жести. Батьки її розуміють інтуітивно. Для того щоб йти вперед, потрібні постійні курси реабілітації, а щоб займатися, потрібна допомога кожного небайдужого.

Як кажуть батьки дівчаток, Олександрі залишилося ще не багато для досягнення своєї мети, і вона все-таки зможе піти. "Ми ходимо в другий клас, але з кожним днем її носити все важче і важче, наші матеріальні можливості не безкінечні, курси лікування дорожчають, проїзд дорожчає, проживання дорожчає, все збільшується, і ми сподіваємося лише на Вас. Дівчата дуже потребують Вашої допомоги!" - поділилася мати двійнят Олена Янченко.

Реквізити для допомоги:

ПриватБанк № картки 5168 7556 2600 1479

Отримувач: Янченко Олександр Анатолійович (батько дівчат).

Опублікував: Олег Устименко

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...