Вони так бачать: Угорщина наполягає, що Венеціанська комісія підтримала їх позицію щодо мовного питання в освітньому законі України (відео)

Разом з тим, спираючись саме на висновки Венеціанської комісії, керівництво Верховної Ради вже заявило, що не змінюватиме зазначений закон.

прес-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер

В Угорщині заявили, що Венеціанська комісія у своєму рішенні щодо українського закону «Про освіту» підтримала їх сторону. Про це заявив прес-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер (представник міністра закордонних справ з питань комунікації та парламентської координації), передають Патріоти України.

«Тиск на Україну явно зростає з огляду на те, що в п'ятницю дві важливі міжнародні організації підтримали критику Угорщини щодо Закону України «Про освіту», - заявив Менцер на прес-конференції в Будапешті.

«Після заяви високого представника Європейського Союзу із закордонних справ і попередньої доповіді Венеціанської комісії, було остаточно доведено, що це не просто угорська проблема, а європейська», - сказав він.

За словами Менцера, Венеціанська комісія, яка опублікує повний звіт з цього питання вже в понеділок, «підтвердила, що критика щодо України є виправданою, а також те, що Україна йде проти своєї Конституції і міжнародних зобов'язань».

«Більш того, Комісія також заявила, що суперечлива частина Закону України «Про освіту» - 7 стаття - повинна бути змінена», - додав він.

На сайті угорського уряду також повідомляється, що Україна нібито інтерпретувала попередню доповідь Венеціанської комісії «незвичайним способом».

«У п'ятницю Україна інтерпретувала попередню доповідь Венеціанської комісії «незвичайним способом», але Угорщина не хоче приєднуватися до таких «змагань по інтерпретації», вона хоче, щоб Україна виконувала законні очікування міжнародної спільноти», - йдеться в повідомленні на сайті угорського уряду.

Як повідомлялося раніше, експерти Венеціанської комісії відхилили ключова вимога Угорщини за українським законом «Про освіту».

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...