Вони віддали життя за Україну: У мережі показали фото бійців ООС, загиблих на Донбасі у травні

У зоні проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі, яка змінила антитерористичну операцію, в травні загинули 12 бійців Збройних сил України.

Першим з бійців загиблих в травні виявився військовослужбовець 95-ї десантно-штурмової бригади Олександр Микитюк, передають Патріоти України.

Боєць народився в с. Білий Рукав Вінницької області. Загинув на передовій під Авдіївкою (Донецька область), борючись за Україну. Йому було 19 років.

Під час виконання бойового завдання на ворожій міні підірвався боєць 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила Іван Сперелуп.

Боєць був родом з Львівської області. За словами товаришів по службі, Сперелуп був дуже сміливим хлопцем.

В районі Авдіївки 13 травня загинув медик 95-ї десантно-штурмової бригади Олег Бокоч.

Він пішов на фронт відразу після закінчення Полтавського медичного коледжу. Бокоч хотів витягнути пораненого військового із зони обстрілу, але в нього потрапив осколок снаряда. 23-річний воїн був родом з села Миколаївка Полтавської області.

Також, в районі Авдіївки, пострілом в серце був убитий Сергій Гундер ("Татарин"), боєць 93-ї окремої механізованої бригади.

Він потрапив на фронт по мобілізації. Відслужив своє, повернувся на батьківщину в Івано-Франківськ. А через деякий час знову виявився на війні - вже добровольцем. У 2015 році був поранений, але вибрався.

При виконанні бойового задачі 16 травня загинув старший солдат 14-ї механізованої бригади Іван Кураш.

Снайпер бойовиків потрапив в плече бійця. Він загинув в госпіталі села Гірське Донецької області. Його поховали на рідній Тернопільщині. Воїну було 33 роки.

Також, 16 травня, під Талаковкою загинув боєць 36-ї бригади морської піхоти Дмитро Рудь.

Рудь відправився на службу в липні 2016 року, як старший стрілець-санітар служив в окремому батальйоні 36-ї окремої бригади морської піхоти Збройних сил України. Рудь виховувався бабусею і дідусем.

21 травня Україна втратила відразу двох героїв. Незабаром після звільнення ЗСУ селища Південне (Чигирі), "ДНР" спробували відбити його. У них нічого не вийшло, але в тому бою загинули бійці 24-ї бригади Андрій Маслов ("Футболіст") і В'ячеслав Куцмай ("Цинк").

У день загибелі в Маслова був день народження. Куцмай пройшов Іловайськ і був в полоні окупантів: його звільнили в ході великого обміну 146 українських військових, активістів і волонтерів на бойовиків.

22 травня від множинних осколкових поранень загинув командир відділення снайперів 24-ї бригади Богдан Коломієць.

На момент смерті бійцю було всього лише 23 роки.

На території Донецької області 23 травня загинув боєць ДУК "Правий сектор" Іван Жуков. Він був родом з Рівного. Воював на Донбасі з 2015 року.

25 травня в результаті артилерійського обстрілу загинув боєць ДУК "Правий сектор" Мар'ян Корчак.

Бійцю було 22 роки. За словами товаришів по службі, на загиблого дорівнювались, ним пишалися, ставили його в приклад.

26 травня під Горлівкою загинув військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади Віктор Ферлієвіч з села Конятин Чернівецької області. Йому було лише 23 роки.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...