Вони врятували не одне життя наших бійців: Волонтери вперше показали унікальну розробку (фото)

Автоматичні кулеметні турелі - одна з розробок українських волонтерів - вже кілька місяців успішно «працюють» в зоні АТО і вже встигли врятувати не одне життя наших бійців. І тільки тепер волонтери оприлюднили їх фото.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Всеукраїнський центр волонтерів People's Project, передають Патріоти України.

«Хей-хей, свистять наші «шабельки», косять ворога, як бур'яни», - повідомляють People's Project і відзначають, що витратили «на розробку цих убивчих агрегатів» чимало коштів, але витрати «виправдали себе до копійки: вже довгий час дві такі турелі допомагають тримати оборону в гарячих точках фронту».

Керівник проекту Максим Рябоконь «відкрив невелику військову таємницю» та оприлюднив кілька фото турелей, встановлених в Авдіївці.

За словами волонтерів, сьогодні шляхи турелей розходяться: одну «маленьку симпатичну «м'ясорубку» знову відправили на ПромКом, де її знову пристрілювали.

Другу турель відправили в ремонт, тому що «за п'ять місяців жорсткої експлуатації в польових умовах» вона зробила не одну сотню влучних пострілів, зберігши десятки життів нашим бійцям. За словами волонтерів, «після профілактики і технічного обслуговування турель рушить на нову позицію, тепер десь на Світлодарськ дузі - будь посилення військової потужності там завжди буде вкрай актуальним».

За словами волонтерів, бійці відгукуються про ці агрегати виключно позитивно: тепловізор, камера, дистанційне керування, чітка система точного прицілювання.

«З одного боку, це дійсно чудова доросла іграшка - ну хто відмовиться, коли вам дають джойстик і можливість гарненько постріляти, як у комп'ютерній грі. З іншого боку, це можливість вести запеклий бій, тримати позицію і не сунути свою голову під ворожі кулі», - підкреслюють в People's Project.

Волонтери також повідомили, що ще дві таких «іграшки» після тривалого використання на передовій відправляться на поточний ремонт, а потім - знову в гарячі точки на фронті: «Не будемо конкретизувати: нехай нові позиції турелей стануть приємним сюрпризом для наших бійців і моторошної несподіванкою для терористів».

В People's Project підкреслюють, що експеримент виявився більш, ніж просто вдалим. «Високоточний механізм управління туреллю плюс потужний тепловізор - гарантована смерть ворогам навіть на кілька тисяч метрів. Всі ці «іграшки» дозволяють нашим бійцям уникати поранень і рятуватися від смерті», - повідомляють волонтери і нагадують, що всі роботи над турелями проводяться за благодійні внески.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...