"Вопрос в целом решенный": На Росії розповіли про бажання Путіна "кинути" Донбас

Російський військовий аналітик Ель Мюрид, який раніше підтримав окупацію Донбасу, висловив свою думку про загострення конфлікту і спрогнозував його наслідки.

Обговорюючи серйозні бої під окупованою Горлівкою він зазначив, що зараз мета ЗСУ там - захоплення висот навколо міста, які зроблять безперспективною його оборону, що дозволить українським військовим вийти на Дебальцево і трасу постачання в окупований Донецьк, передають Патріоти України.
На думку експерта, дане загострення є одним з етапів повернення Донбасу під контроль України. Він уточнив: «Вопрос в целом решенный. Понятен и механизм: через ввод на его территорию миротворческого контингента ООН с последующей реализацией югославского сценария. Путин уже дал принципиальное согласие, вернуть назад свои слова ему будет проблематично. Да и не станет он этого делать: Донбасс для него — чемодан без ручки, политическую цель его удержания Путин достичь не смог».
Крім того, Мюрид підкреслив, що Кремль розв'язав цю війну, щоб виторгувати собі Крим: «Донбасский конфликт должен был демонстрировать европейцам угрозы украинского транзита, вынуждая их соглашаться на обходные маршруты Южного и Северного потока — 2. Однако Европа не купилась на этот крайне грубый шантаж».
Аналітик додав, що програвший на всіх фронтах Путін явно готовий остаточно «кинути» Донбас, але все ще буде чекати, щоб зберегти обличчя: «Ему нельзя просто так сбросить этот актив, нужно поторговаться, да и стратегическое отступление, как известно, выглядит пусть как драп, но драп мужественный».
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...