"Ворог не пошкодує": Мережу вразила юна українка, яка воює на Донбасі (фото)

Окремій механізованій бригаді, де проходить службу солдат Софія Нешева, насправді, дуже пощастило. Адже дівчина-військовослужбовець буквально скарбничка цивільних і військових талантів.

Софія Нешева

"Софія Нешева співає, малює, проникливо читає вірші, смачно куховарить, уміє працювати з документами і…добре стріляє та б’ється! Навіть самі затяті піхотинці кажуть про неї «толкова дівчина, спину прикриє!»", - пишуть на сторінці Операції об'єднаних сил у Facebook, передають Патріоти України.

"Сама я родом з міста Покровськ Донецької області, – каже 21-річна Софія. – Уперше прийшла до місцевого військкомату, коли мені виповнилось 19 років. Але…воєнком «завернув», сказав на контракт дівчині без середньої спеціальної освіти – зась. Довелося швиденько відівчитись на кухаря-кондитера. І знову йти штурмом на воєнкома. Цього разу він здався і я поїхала у навчальний центр «Десна». Скажу чесно – мені дуже подобалось! І коли інструктори нас дівчат намагалися жаліти – я дико протестувала. Ворог не пожаліє!"

Після «учебки» Софія отримала розподіл у одну з механізованих бригад ЗС України і зараз зі своїм батальйоном обороняє підступи до Мар’їнки. "Деякий час я була на бойових позиціях, адже я за штатом старший стрілець. Разом з усіма несла бойові чергування, чистила зброю, – говорить Софія. – А потім, за наказом командира мене відправили у штаб батальйону. Мовляв, ти добре пораєшся із документацією. Ну й поки троє дітей не будеш мати – на бойових позиціях тобі не має чого робити! Я розумію, що командир шкодує і хоче, як краще. Але я воювати хочу! Визволяти рідну Донеччину! Я ж для того і до війська прийшла! Я ж спеціально з дитинства готувалась: бігала, стріляла. На полювання перший раз у 5 років ходила і здобула свій перший трофей."

У дівчини-військовослужбовця є мрія – продовжити військову кар’єру у якості офіцера. Зараз вона обмірковує у який військовий ВНЗ подаватиме документи до вступу. Поки що вагається між двома: Національною академією Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові і Військовою академією ЗС України у місті Одеса.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...