Вперше за 18 років: У 2020-му в Україні проведуть перепис населення

Підготовка до попереднього перепису вже почалася.

Наступного року в Україні запланували провести перший за останні 18 років перепис населення. Про це повідомив голова Держслужби статистики Ігор Вернер, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

Але для початку випробують перепис у двох районах країни. "Час проведення попередньої перепису - грудень 2019 року. Місце проведення - Оболонський район Києва і Бородянський район Київської області", - повідомляється у звіті Держстату.

На це виділено 44 млн грн. Перепис проходитиме з використанням нових технологій - переписувачів планують озброїти планшетами. За попередніми оцінками, витрати на всеукраїнський перепис складуть не менше 2 млрд грн.

Підготовка до попереднього перепису вже почалася. Про це повідомив голова Оболонського району столиці Олександр Цибульщак. "Під час відпрацювання, яке почнеться орієнтовно в вересні, не буде переписуватися населення всього району, а лише жителі окремо взятих мікрорайонів", - розповів чиновник.

На запитання про те, чому був обраний цей район, його керівник однозначно відповісти не зміг. Лише не виключив, що в районі є як новітні житлові квартали, так і старі, тому такий "мікс" і становить інтерес для статистики.

Чиновники Бородянського району Київської області дивляться на пробний перепис під іншим кутом. "Є люди, які по факту не враховані в районі, але при цьому користуються інфраструктурою - їм на допомогу в разі необхідності приїжджають і швидка допомога, і поліція, і інші. Виходить, що ми отримуємо дотації на 50 тисяч населення, а якщо після перепису з'ясується, що жителів у нас 70 тисяч, то і дотація буде більше", - сказав нам заступник голови районної ради Олексій Черкашин.

Соціологи вітають перепис населення. Це дозволить коректувати економіку та інфраструктуру країни під реальні потреби, також дасть можливість розуміти проблематику використання ресурсів. "По-перше, стане зрозумілою точну кількість українців (у 2001 році українців було більше 48 млн чол. - ред.). По-друге, після перепису ми будемо знати про кількість молоді, зокрема людей пенсійного віку. Також ми будемо знати про рівень освіти населення, скільки у нас міського населення, а скільки - сільського", - розповіла соціолог Ірина Бекешкіна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...