Впевнено перемігши росіянина, український борець став чемпіоном Європи (відео)

​21-річний українець Андрій Яценко став чемпіоном Європи з вільної боротьби серед спортсменів до 23-х років.

9 березня у Нові-Саді (Сербія) борець з Обухова на Київщині переміг 11:8 у фіналі вагової категорії до 57 кг чемпіона Європи-2014 серед кадетів Амірхана Ґуважокова з Росії, передають Патріоти України.

Тим самим, вихованець тренерів Анатолія Гуральського і Олександра Захарука доповнив свою вже доволі багату колекцію титулів. До Нові-Сада він їхав у статусі бронзового призера чемпіонату світу-2017 і срібного призера чемпіонату Європи-2016 серед дорослих, дворазового чемпіона світу і чемпіона Європи серед кадетів, бронзового призера Євро-2017 серед 23-річних.

Окрім золота Яценка, українська команда з вільної боротьби сьогодні також здобула бронзу в категорії до 79 кг. Нею відзначився Адлан Батаєв. У сутичці за третє місце він достроково, 10:0 переміг австрійця Сімона Крістіана Гартманна.

Ще двоє українських борців - Василь Сова (до 92 кг) і Юрій Ідзинський (до 125 кг) - завтра боротимуться у фіналі. Також завтра за бронзу побореться Валентин Блясецький (до 61 кг), котрий поступився у півфіналі грекові Ґеорґіосу Пілідісу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...