Впевнений у діях Кремля кум Путіна повчає українську владу і США

Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук висловився про подальшу долю українського режисера і політв'язня Олега Сенцова.

Медведчук зазначив, що в Москві не допустять його смерті, передають Патріоти України.

Кум Путіна нагадав про примусове харчування, а також заявив, що веде переговори з владою Кремля про звільнення українця. "Ви дійсно вважаєте, що Росія допустить, щоб це (смерть Сенцова - ред.) відбулося? Існує така річ, як примусове годування. Це допускається за правилами тримання під вартою", - заявив Медведчук.

Він також розповів, що потрібно робити українській владі, щоб повернути голодуючого Олега Сенцова назад в Україну. "Ви також повинні думати про процес його звільнення. Ви або показуєте, що він не винен, приймаючи рішення в Європейському суді, або отримаєте помилування. Вам потрібно подати особисту заяву Путіну, щоб це питання було розглянуто", - зазначив він.
Кум глави Кремля також заявив, що порівняння Сенцова зі Стусом, яке зробили в США, не відповідає дійсності. За словами Медведчука - це дві різні людини, які відстоювали різні інтереси. "Стус засуджував радянську владу і не вважав її законною. Кожен вирішує свою долю. Стус визнав, що агітував проти радянської влади. Його визнали винним за законами того часу. Коли закони змінилися, справа була закрита. На жаль, він помер", - розповів Медведчук.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...