Вражаючі кадри: Опубліковано відео випробування найпотужнішої неядерної авіабомби (відео)

Боєприпас модернізували, удосконаливши характеристики для атаки глибокорозміщених цілей, чи таких, що важко вражаються.

ВПС США випробували вдосконалену версію найпотужнішої неядерної авіабомби GBU-57 Massive Ordnance Penetrator. Випробування пройшли на авіабазі Уайтмен в штаті Міссурі, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

На відеозаписі, поширеному авіаційним порталом The Aviationist, видно, як бомбардувальник B-2 Spirit скидає снаряд, який розкриває стабілізатори під час польоту. Через кілька секунд після падіння боєприпасу від землі піднімається вогняний стовп.

GBU-57 розроблена в США авіабудівним концерном Boeing. Маса авіабомби становить понад 13 т. Вона здатна проникати в грунт перед вибухом на глибину до 61 м. В листопаді 2011 року було оголошено про поставку ВПС США першої партії бомб із загального замовлення в 20 штук. До 2018 року боєприпас модернізували, удосконаливши характеристики для атаки глибокорозміщених цілей, чи таких, що важко вражаються.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...