Такі дані оприлюднила Державна служба статистики, передають Патріоти України.
На м'ясо та рибу українці витрачають 500 гривень, молочні продукти – 300 гривень, на овочі – 175 гривень, по 153 гривень – на хліб та кондитерські вироби. На фрукти, цукор і яйця українці витрачають менше ніж 100 гривень.
До слова, нині мінімальна зарплата в Україні становить 3723 гривень, тобто українці витрачають на їжу майже всю "мінімалку".
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...