Врятувати "рядового Путіна": Військова розвідка США знає про страхи Кремля

У Кремлі впевнені, що США налаштовані на зміну режиму в Росії, і це призводить до зростання напруженості і конкуренції між країнами.

Володимир Путін

Про це йдеться в доповіді «Військова міць Росії» розвідуправління Пентагону, яка опинилася у розпорядженні Associated Press, передають Патріоти України.

У документі сказано, що Москва показує «глибоку і незмінну недовіру до зусиль США з поширення демократії в світі». Російська влада вважає політику Вашингтона спробою встановити «єдиний комплекс світових цінностей».

«Кремль впевнений, що США проводять підготовчу роботу до зміни режиму в Росії, переконаність в цьому посилилася після подій на Україні», - сказано в доповіді.

Також, за даними Пентагону, Москва «стурбована тим, що зусилля США по встановленню єдиних міжнародних норм погрожують владі Кремля, наділяючи інші країни правом втручатися у внутрішню політику Росії».

«Протягом наступного десятиліття може з'явитися більш впевнена в собі і спроможна Росія», - пише директор розвідки Пентагону генерал-лейтенант Вінсент Стюарт у вступній статті до доповіді.

Стюарт вважає, що повернення до глобальної ідеологічної боротьби, як під час холодної війни, малоймовірно, тому що Москва «має намір використовувати військових для забезпечення стабільності на своїх умовах».

Доповідь була підготовлена напередодні виборів президента в 2016 році. А 15 червня цього року Сенат США прийняв законопроект про введення санкцій проти Росії і Ірану. Росія звинувачується у втручанні в президентські вибори США в 2016 році. Білий дім не планує прийняття проекту в нинішньому вигляді.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...