"Все було дуже тихо. Почули два виходи. Ми не розраховували, що то 120-ті": Вражаюча історія одного дня з життя бійців ЗСУ на Донбасі (відео)

З’явилося відео, на якому бійці ЗСУ в м. Золоте на Луганщини розповідають про "іще один" прожитий день в зоні ООС.

"Замість "доброго ранку" – мінометний обстріл! На Луганщині окупаційні війська змінили тактику. По позиціях Об’єднаних сил цілять не лише вночі, а й удень. Це поле всіяне вирвами", - йдеться у сюжеті, передають Патріоти України.

Як розповідають бійці, обстріл позицій поблизу Золотого окупанти розпочинають вранці. "Все було дуже тихо. Почули два виходи. Ми не розраховували, що то 120-ті. Думали, що то 82-ка", – пригадує військовослужбовець Сергій.

Армійці кажуть, що теж не відстають і через кілька хвилин після залпу займають вогневі позиції. "Тільки перший вистріл іде противника, у нас хвилини півтора до хвилини – і всі готові. Це вже не раз перевірено", – каже боєць.

За словами бійця, поки він намагався вирахувати, звідки цілять окупанти, за кілька метрів від нього розірвалася міна. Життя йому врятувала каска. "Почули вибух голосний. Почув, що в каску щось вдарило і каска просто злетіла з голови. Добре, що вона була не прищібнута. Бо коли йде обстріл, наскільки я знаю, бо дуже довго служу, що при ударі в каску може поламати шию, чи ще що-небудь", – пояснює армієць.

Далі військовий розповідає, що обстріл тривав близько двох годин. "Зо дві години тривав обстріл. Ще паралельно працював снайпер. У нашого бійця пробило глушник. Добре, що попало в глушник, не в бійця", – пригадує інший боєць.

Командир кулеметного відділення зі свого боку розповіла, що щоб вгамувати ворога воякам довелося відкрити вогонь у відповідь. "Коли дають добро відкривати вогонь – відкриваємо. Вже якщо загрожує суто життю нашому, то так! Це все стрілецька зброя дозволена за мінськими угодами. Нічого не порушуємо", – запевняє 21-річна Надія.

Дівчину з її кулеметом ДШК окупанти бояться, адже, як запевняють її побратими, "цей дует працює надто влучно".

Повідомляється, що після обстрілу позицій у Золотому окупант перекинув вогонь на сусідні позиції, а цей опорний пункт узяли на приціл ворожі снайпери.


Джерело: 5 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...