Все чисто? - Справа про ''брудні'' гроші Януковича набула несподіваного повороту

Печерський суд Києва за останній місяць скасував арешти 26 рахунків, які правоохоронці пов'язували з оточенням екс-президента Віктора Януковича

Про це йдеться у рішеннях, оприлюднених у Єдиному реєстрі, передають Патріоти України. Зазначається, що рахунки були заарештовані у справі, яку веде Генпрокуратура.

Судді вирішили, що слідство не довело причетність компаній до злочинів і незаконність їхніх коштів. Деякі з рахунків були відкриті, зокрема, "Всеукраїнського банку розвитку", який належить Януковичу-молодшому.

Суми, які зберігалися на арештованих рахунках, невідомі. Однак наприкінці листопада джерела видання у Генпрокуратурі повідомляли, що оточення Януковича хотіло зняти арешт із $250 млн. В одній зі справ арешт тоді залишився дійсним, однак, судячи із судових рішень, ці суми фігурують також серед десятків рахунків, розморожених у листопаді.

Нагадаємо: слідство вважає, що в реєстраційні документи низки компаній внесли неправдиві дані. Також ймовірні злочинці нібито сприяли відмиванню "брудних" грошей — їхні дії передували легалізації коштів, отриманих незаконним шляхом.

У цій справі декільком підприємствам за листопад-грудень вдалося зняти арешти зі своїх рахунків і сум ПДВ у системі електронного адміністрування. Це "Аскор-Інвест", "Гендальф", "Фігаро Еволюшн", "Екотрейд 2016", "Фартісіма", "Фаршмаг", "Ін-Том".

Більшість із них фігурують також в інших провадженнях, зокрема, про розкрадання коштів "Укрзалізниці". Слідство у цій справі заявляло, що причетні фірми нібито належать синові екс-президента Олександру Януковичу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...