"Все йде до того, що Росії доведеться пережити повторення 1991 року", - історик

​Економічні і соціальні катастрофи завжди відбуваються несподівано. Протягом усієї світової історії так відбувається - ще вчора ніщо не віщувало великих змін, а потім в один момент все змінюється.

Про це у своєму блозі пише український блогер, історик Дмитро Вовнянко, передають Патріоти України.

Він зазначає, люди старшого віку добре пам'ятають, як припинив своє існування СРСР - ще в липні 1991 року ніхто, крім кремлівських вождів не очікував ніяких катаклізмів.

Дмитро Вовнянко пише про те, що в Росії вже спостерігається поступове погіршення економіки країни. Щоб переконатися в цьому - досить уважно простежити за економічними новинами в РФ. 2018-й рік Росія завершила різким падінням ринку акцій. Причина - падіння цін на нафту в світі. У слід за акціями і нафтою впав російський рубль. З Росії йде інвестор - протягом минулого року з країни було виведено мільярд доларів - і це максимальний показник починаючи з 2013 року. Очевидно, причиною такого відтоку стало різке погіршення бізнес-клімату - і це підтверджує російський уряд. Мінекономрозвитку РФ на кінець 2018 року оцінювало поточну зиму як складний період для російської економіки - зійшлися разом зростання податків, падіння цін на нафту і зміни в кредитно-грошовій політиці Центробанку Росії.

За словами журналіста, причини всіх цих проблем економіки РФ російські економісти навіть не приховують - це санкції Заходу. Згідно з доповіддю експертів Російського ради з міжнародних справ, списку санкцій тиск на Росію буде тільки зростати, тобто, санкції будуть посилюватися навіть якщо не робити взагалі нічого. Більш того, прийняті США «пекельні санкції» ще не вступили в дію, але сам факт загрози вже завдав економіці РФ божевільний удар.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...