"Все пропало!", або "Верной дорогой идете, товарищи": Знакове підприємство російського автопрому зупиняє виробництво

Найбільший на Росії виробник вантажівок - КамАЗ - зіткнувся з падінням попиту і переходить на неповний тиждень.

У другій половині листопада співробітники заводу в Набережних Човнах перестануть працювати по п'ятницях, а в останній день місяця підприємство зупинить конвеєр. За кожний пропущений робочий день співробітникам виплатять по дві третини зарплати, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.
Поки скорочення виробництва анонсоване лише на найближчі два тижні, але в майбутньому неповний графік збережеться, розповіли джерела, знайомі з ситуацією на підприємстві.
Продажі "Камаза" росли з 2016 року, проте в серпні почалося падіння, яке за підсумками третього кварталу досягло 10%.
Січень-вересень компанія завершила зі збитком в 287,9 млн руб за РСБО, хоча рік тому підприємство було прибутковим і запрацювало 2,9 млрд рублів.
"Новини про скорочення виробництва і перехід на скорочений робочий тиждень пов'язані з падінням ринку вантажних автомобілів. Галузь зазнає труднощів у зв'язку з високою волатильністю валют і слабо прогнозованою ринковою кон'юнктурою", - констатує керівник управління по роботі з клієнтами "Церіх Кепітал Менеджмент" Сергій Корольов.
"Камаз" скаржиться на проблеми в будівництві - секторі економіки, який так і не вийшов з рецесії. "В умовах обмеження фінансових можливостей частину споживачів зменшила обсяг коштів, спрямованих на оновлення парків", - йдеться в звіті компанії.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...