"Все пропало!": МВФ передбачив для Росії інфляцію, падіння цін на нафту і перспективу дефолту

Девальвація рубля і стрибок цін на паливо розженуть інфляцію в РФ майже втричі - в 2019 році вона досягне 5,9% проти 2,3% на початку поточного року.

Росія продовжить відставати від світу за темпами економічного зростання, втрачаючи частку в світовому ВВП, а до 2023-го року замість анонсованого входження в топ-5 економік світу пропустить вперед Індонезію. Такий прогноз дає Міжнародний валютний фонд в доповіді «Перспективи розвитку світової економіки», передають Патріоти України.

За оцінками МВФ, в цьому році російський ВВП зросте на 1,7%, а в наступному додасть 1,8%, завдяки відновленню внутрішнього попиту і високими цінами на нафту, від яких залежить більше 50% валютних надходжень в країну.
Однак нафтове благополуччя не буде довгим: з поточних 85 доларів за барель Brent котирування знизяться до 68,76 долара в наступному році і 60 доларів до 2023 року.
Хоча санкції проти Ірану і колапс видобутку в Венесуелі підтримують ринок, в довгостроковій перспективі над цінами тяжіє загроза нових поставок з США і Канади, а також торговельні війни, які ризикують уповільнити зростання світової економіки і знизити попит на сировину, йдеться в доповіді.
Девальвація рубля і стрибок цін на паливо розженуть інфляцію в РФ майже втричі - в 2019 році вона досягне 5,9% проти 2,3% на початку поточного року.
Темпи зростання в Росії в найближчі п'ять років будуть коливатися близько 1,2% в рік, прогнозує МВФ. Це вдвічі повільніше, ніж зростає світова економіка в середньому (2,4%) і втричі нижче показників країн, що розвиваються (3,6%).
Частка Росії в світовому ВВП буде знижуватися як у номінальному вираженні, так і при розрахунках за паритетом купівельної спроможності, вважає фонд: в першому випадку показник знизиться з поточних 1,8% до 1,67% до 2023 року, а в другому - з 3 , 09% до 2,86%.
До 2023-го року номінальний ВВП Росії складе 1,818 трлн доларів, що на 21% нижче рівня 2013 роки (2,3 трлн). За цим показником Росія відкотиться з 11-го на 12-е місце в світі, пропустивши вперед Південну Корею.
Якщо ж оцінювати розмір економіки по ППС, то Росія опуститься на 7-й рядок, поступившись нинішньою 6-ю позицією Індонезії.
Лідером за вкладом у світовій ВВП залишаться США: їх частка, втім, опуститься з 24,1% до 22,6%.

Частка Китаю виросте з 15,8% до 18%, частка Німеччини знизиться з 4,7% до 4,5%, випливає з розрахунків МВФ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...