"Все пропало!": Ціна на еталонну нафту Brent за день впала більш ніж на 5%

Ціна на нафту марки Brent впала нижче $ 51 за барель, вперше з 31 серпня 2017 року.

Про це свідчать дані торгів на лондонській біржі ICE, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ. Станом на 21.25 за Києвом вартість березневих ф'ючерсів на Brent знижувалася до позначки $ 50,72 за барель.

Останній раз нафта Brent падала нижче позначки в $ 51 31 серпня 2017 року. Тоді вона досягла показника в $ 50,56.

Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася більш ніж на 6%, до $ 42,97 за барель.

Так інвестори реагують на ситуацію на ринках на тлі проблем з бюджетом США. У Штатах сталося третє за рік часткове припинення фінансування роботи урядових установ (shutdown) через те, що конгрес не встиг узгодити новий бюджет. Президент США Дональд Трамп заявив, що не підписуватиме документ, якщо він не буде включати фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою. Проти цих витрат виступають демократи. Це і побоювання про ослаблення світової економіки серед інвесторів «затьмарили сигнали» ОПЕК, яка вирішила скоротити видобуток нафти, пише Bloomberg.

Також зниження цін на нафту відбувається після прийнятого минулого тижня рішення Федеральної резервної системи (ФРС) про підвищення базової процентної ставки до 2,25-2,5%. Регулятор до всього іншого знизив прогноз по зростанню економіки США і припустив ще два підвищення ставки в наступному році.

Аналітики прогнозують, що як мінімум до Нового року, ціни на нафту продовжать знижуватися в зв'язку з побоюваннями гравців з приводу надлишку сировини на ринку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...